Україна витратить на святкування Незалежності майже шість мільярдів гривень

У Мінфіні пояснили, на що витратять кошти
Важливо
Україна витратить на святкування Незалежності майже шість мільярдів гривень
Київ, Майдан Незалежності, фонтан (фото: УНІАН)
20 Червня 2021, 18:07
читать на русском

Мінфін профінансує заходи до 30-ї річниці незалежності України на 5,4 мільярда гривень.

Як повідомляється на сайті відомства, план заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України крім святкових урочистостей включає масштабні інфраструктурні проєкти, зокрема, такі як модернізація 6 регіональних аеропортів, розбудова євроколії Київ - Львів - Скнилів, завершення будівництва нового лікувально-діагностичного комплексу в Охматдит тощо.

Прогнозована сума витрат в обсязі 5,4 млрд грн включає витрати на будівництво та модернізацію таких об’єктів.

Сума витрат безпосередньо на урочистості прогнозується на рівні 100 млн грн, - кажуть у Мінфіні.

Фінансування всіх заходів плану здійснюватиметься коштом державного, місцевих бюджетів, інших джерел, в тому числі приватних інвестицій, грантів, донорської допомоги.


Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розповів, як Україна святкуватиме 30-річницю незалежності.

За його словами, 23 серпня відбудеться саміт Кримської платформи, на який запросять іноземних лідерів. У національному заповіднику "Софія Київська" 23 серпня відбудеться "Київський саміт перших леді та джентельменів".

У цей же день в усіх регіонах країни піднімуть великі прапори. Планується концерт в Оперному театрі, де будуть виступати іноземні знаменитості.

24 серпня відбудуться військові паради, в Одесі та у Києві - на Майдані Незалежності. Увечері на Олімпійському у Києві виступлять зірки української естради.

Також Зеленський повідомив, що до Дня Незалежності в Україну привезуть Конституцію Пилипа Орлика і в кожного буде вільний доступ і можливість побачити її.

Читайте також

1