Україна замовляє у "Антонова" три нові літаки для армії

ЗСУ отримають три нові військово-транспортні літаки Ан-178
Головне
Україна замовляє у "Антонова" три нові літаки для армії
Зеленський відвідав ДП “Антонов” Фото: Офіс президента
29 Грудня 2020, 14:41
читать на русском

Вперше за роки незалежності держава замовляє у "Антонова" три нові українські літаки Ан-178, які отримає армія.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Міноборони та державне підприємство  "Антонов" підписали меморандум про співпрацю щодо будівництва літаків для потреб Збройних сил України.

На першому етапі йдеться про три нові військово-транспортні літаки Ан-178, які отримають ЗСУ. Вони можуть використовуватися для доставлення особового складу, озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів.

Читайте також

Ці нові літаки будуть побудовані українськими громадянами, з українських комплектуючих, для українських інтересів, - розповів президент (досьє Зеленського) перед церемонією підписання документа.

Глава держави також наголосив, що найближчим часом очікує на повноцінний комплексний план від керівництва ДП "Антонов" щодо відновлення та посилення кадрового потенціалу підприємства, повернення втрачених професіоналів та залучення нових фахівців.

Президент запропонував державним замовникам продовжити роботу щодо нових контрактів на виготовлення Ан-178 уже з наступного року, а уряду – опрацювати питання про створення у 2021 році української авіакомпанії, яка користуватиметься літаками "Антонова".

Нагадаємо, у бригаді тактичної авіації повітряного командування "Центр" відремонтували літак Міг-29 та модернізували його. Зокрема, на літак встановлено нову авіоніку та капітально відремонтовані двигуни.