Україна завжди напоготові - Зеленський про згортання російських військ

За словами президента, Україна хоче миру
Головне
Україна завжди напоготові - Зеленський про згортання російських військ
Володимир Зеленський (фото: пресслужба Офісу президента)
22 Квітня 2021, 18:19
читать на русском

Зменшення чисельності російських військ на українському кордоні пропорційно знижує напругу, але Україна завжди залишається напоготові.

Про це написав президент України Володимир Зеленський в Twitter.

Україна завжди напоготові, але вітає будь-які кроки щодо зменшення військової присутності і деескалації ситуації в Донбасі. Україна прагне миру, - написав він.

Тим часом президент подякував міжнародним партнерам за підтримку в боротьбі з Росією.

Читайте також


Контекст. У березні головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що Росія зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп під виглядом підготовки до навчань.

Згодом цю інформацію підтвердили у Пентагоні, зазначивши що США також занепокоєні посиленою присутністю військ Росії на кордоні з Україною. У США кажуть, що Росія зосередила від 15 до 25 тисяч військовослужбовців в анексованому Криму та поблизу кордону України.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Росія може спробувати просунути свої війська углиб території України.

На початку квітня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков прокоментував мілітаризацію Криму та областей РФ, які сусідні з Україною. За його словами, Росія приймає необхідні заходи для забезпечення власної безпеки.

17 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекинула в окупований Крим понад 50 штурмовиків Су-25 зі Ставропольського краю.

Президент України відреагував на концентрацію російських військ біля кордонів України та закликав РФ відвести війська, оскільки Україна не хоче війни, але готова захищати свої території.

22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив згорнути війська поряд з українським кордоном. Війська відправлять у місця постійних дислокацій, оскільки відомство завершило "раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів".

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

1