Українці масово повертаються на свята додому: кордон перетинає 90 тис. осіб за добу

Українці з ЄС масово повертаються на свята додому: пасажиропотік збільшився вдвічі
Головне
Українці масово повертаються на свята додому: кордон перетинає 90 тис. осіб за добу
Громадянка на кордоні (фото: dpsu.gov.ua)
22 Грудня 2020, 17:37
читать на русском

Українці масово повертаюсь на свята додому з країн ЄС. На кордоні пасажиропотік збільшився вдвічі.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Прикордонники повідомили, що кількість осіб, які перетинають український кордон, значно зросла. Кілька днів пасажиропотік за добу фіксувався на рівні майже 90 тисяч людей. Наприклад, у листопаді та на початку грудня український кордон перетинали близько 50 тисяч осіб за добу.

Минулого року, у цей самий час, пасажиропотік складав майже 300 тисяч осіб за добу.

Як відомо, від 25 грудня у країнах Європейського союзу розпочинаються різдвяні свята, тому й суттєво збільшується кількість громадян, які в'їжджають з цих країн до України.

Найбільше пасажиропотік зріс в усіх пунктах пропуску на кордоні з Польщею, а також у пунктах пропуску у Закарпатській області.

Читайте також

Прикордонники також наголосили на необхідності дотримання карантинних обмежень, що діють на кордоні під час в’їзду в Україну.

У ДПСУ нагадали, що на сьогодні Угорщина, Словаччина, Молдова та Румунія через значне поширення COVID-19 внесені МОЗ України у так звану червону зону. Особи, які в’їжджають з "червоної зони" зобов’язані пройти самоізоляцію із застосунком "Вдома". Згідно з постановою Уряду від 9 грудня 2020 р. № 1236 під час в’їзду з країн "червоної зони" не підлягають самоізоляції, особи, які не досягли 12 років, ті хто має негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону, та деякі інші категорії громадян.

Нагадаємо, в Україні собаки успішно склали іспити з пошуку зброї, наркотиків та затриманні правопорушників, тому вони можуть працювати на кордоні.