Українці розповіли, кого підтримали б на президентських виборах

У другому турі зустрілись би чотири кандидати
Головне
Українці розповіли, кого підтримали б на президентських виборах
Коронавірус, люди в масках Фото: УНІАН
9 Лютого 2021, 14:52
читать на русском

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би чинний президент Володимир Зеленський.

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

Він би отримав найбільше голосів у першому турі (16% усіх опитаних або 23% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме). Мають намір проголосувати за Бойка відповідно 13% і 20% опитаних, за Порошенка - 12% і 18%.

Крім того, планують голосувати за Юлію Тимошенко - відповідно 8% і 11%, за Ігора Смешка - 3,5% і 5%, за Анатолія Гриценка - 2,5% і 3%, за Володимира Гройсмана - 2% і 3%, за Олега Ляшка - 2% і 3%, за Дмитра Разумкова - 1% і 2%, за Руслана Кошулинського - 1% і 2%, за Олександра Вілкула - 1% і 1,5%, за Віталія Кличка - 1% і 1%.

Читайте також

Під час опитування респондентам пропонувалося обрати, за кого з політиків вони проголосували б, якби відбувся другий тур виборів президента України. Другий тур моделювався за участі чотирьох кандидатів: Зеленський, Бойко, Порошенко, Разумков.

Зеленський у випадку електорального суперництва у другому турі з Порошенком (54% на 46%), Бойком (58% на 42%) чи Разумковим (60% на 40%) стає переможцем президентських виборів. Разумков перемагає Порошенка (55% на 45%) і Бойка (58% на 42%), а Порошенко перемагає у випадку електорального суперництва у другому турі з Бойком (55% на 45%).

Нагадаємо, що частина українців згодні жити в Європі та Сполучених Штатах Америки, але навіть за гроші не хотіли б жити у Росії.

1