Українці зможуть записатися на вакцинацію через "Дію" - Мінцифри

Через додаток прийматимуть електронні заявки від українців, які планують робити щеплення
Важливо
Українці зможуть записатися на вакцинацію через "Дію" - Мінцифри
Михайло Федоров Фото: Мінцифри
10 Лютого 2021, 12:14
читать на русском

Міністерство цифрової трансформації разом з МОЗ та НСЗУ розробляє цифровий інструмент для організації вакцинації від COVID-19 в Україні.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, Мінцифра веде перемовини з МОЗ, щоб через "Дію" велося приймання електронних заявок від українців, які планують вакцинуватися.

Так ми зможемо спрогнозувати попит, щоб потім ефективно організувати систему і логістику вакцинації. Важливо зібрати якісну інформацію, щоб ефективно і децентралізовано організувати цей процес, - сказав Федоров.

За його словами, влада планує організувати запис в електронну чергу на вакцинацію від COVID-19 через "Дію" в кілька кліків. Зокрема, на базі медичної електронної системи "eHealth" буде формуватися база громадян, які надішлють заявку на вакцинацію.

Читайте також

На підставі записів в "Дії" відповідно до плану постачання вакцин МОЗ та НСЗУ зможуть оперативно розподіляти вакцини згідно з чергою. Також працюватиме контакт-центр, який відповідатиме на запитання громадян, - розповів міністр.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що влада готує різні можливості для запису громадян на вакцинацію та дав доручення уряду "відкрито й прозоро комунікувати щодо черги на вакцинацію".

За його словами, розглядається створення спеціального сайту, де можна буде записатися на вакцинацію. Також до цього буде залучений додаток "Дія".

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає