Українцям пояснили, як дістатися додому, якщо вони подорожують транзитом через Білорусь

Через припинення авіасполучення, потрапити в Україну можна буде тільки наземним шляхом
Важливо
Українцям пояснили, як дістатися додому, якщо вони подорожують транзитом через Білорусь
КПП “Нові Яриловичі” (Фото: Вікіпедія)
25 Травня 2021, 21:40
читать на русском

Громадяни України, які після 26 травня прибудуть до Білорусі з території третіх країн з метою транзиту, мають заявити про це під час прикордонного контролю і в разі отримання дозволу на транзитний проїзд виїхати в Україну наземним транспортом.

Про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Республіці Білорусь.

Громадянам України, які з 26 травня 2021 року авіаційним шляхом прибуватимуть в Республіку Білорусь з території третіх країн з метою транзитного проїзду для повернення в Україну, необхідно заявити про мету свого прибуття під час проходження прикордонного контролю. У разі отримання дозволу на транзитний проїзд від компетентних органів Республіки Білорусь, необхідно протягом визначеного ними терміну (до 24 годин) виїхати наземним транспортом, - наголосили в посольстві.

У відомстві нагадали, що на українсько-білоруському кордоні функціонують пункти пропуску для автомобільного сполучення: "Мокрани – Доманове", "Мохро – Дольськ", "Нова Рудня – Виступовичі", "Олександрівка – Вільча", "Нова Гута – Нові Яриловичі", "Веселівка – Сеньківка".

Звертаємо увагу, що у разі в’їзду в Республіку Білорусь з території України (будь-яким видом транспорту) або з третьої країни (не з метою транзиту) необхідна наявність ПЛР-тесту та проходження десятиденної самоізоляції, і лише після завершення терміну самоізоляції можливо буде виїхати в Україну, - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що з 00:00 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю через інцидент із примусовим приземленням літака у Мінську.

Про всі подробиці інциденту читайте в нашому матеріалі: Затримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ.

Читайте також

1