Українцям виплатять компенсацію через COVID-19: як отримати

Компенсується втрачений заробіток за час перебування на самоізоляції
Українцям виплатять компенсацію через COVID-19: як отримати
Гроші, гривні
25 Листопада 2020, 17:34
читать на русском

Фонд соціального страхування виплатить понад 50 тисячам працівників компенсації за час, який вони провели на самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом.

Про це повідомив Фонд соціального страхування України.

Зазначається, що з початку коронавірусної пандемії понад 50 тисяч українських працівників, зокрема, майже 10 тисяч медиків, знаходились на самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом.

Саме для цих українців Фонд компенсує втрачений за цей час заробіток, починаючи з шостого дня ізоляції (перші 5 днів фінансує роботодавець).

Читайте також

Станом на 25 листопада ФССУ прийняв на оплату більш ніж 300 тисяч днів ізоляції від коронавірусу на суму понад 60 млн гривень.

Виключною підставою для нарахування такої допомоги є виданий у встановленому порядку лікарняний листок із зазначенням причини непрацездатності "ізоляція від COVID-19–11". Щоб відкрити лікарняний листок необхідно у телефонному режимі звернутись до свого сімейного лікаря, - йдеться у повідомленні фонду.

Для отримання матеріальної допомоги, необхідно передати своєму роботодавцю отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності "ізоляція від COVID-19-11".Роботодавець оформлює заяву-розрахунок та передає її до Фонду на фінансування. Зробити це також можна і дистанційно.

У фонді повідомили, що допомоги по ізоляції від COVID-19 надаються ними з метою забезпечення захисту застрахованих осіб і протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів на позачерговому засіданні виділив 118 млн гривень. Гроші підуть на розгортання мобільних госпіталів для хворих COVID-19 у Києві, Одесі та Краматорську.