Українських лікарів змушують робити щеплення індійською вакциною – медик

У регіонах подібне стається частіше
Ексклюзив
Українських лікарів змушують робити щеплення індійською вакциною – медик
Перша вакцинована проти коронавірусу лікарка у Київській області (фото: koda.gov.ua)
26 Лютого 2021, 17:29
читать на русском

Українські лікарі готові робити щеплення від коронавірусу, але не довіряють індійській вакцині, яку завіз уряд. Деяких лікарів адміністрація змушує вакцинуватися.

Про це виданню Парламент.UA на умовах анонімності повідомив один з керівників київської лікарні.

За його словами, лікарі готові вакцинуватися від коронавірусу, але до вакцини індійського інституту Serum Institute, за ліцензією компанії AstraZeneca, дуже багато запитань.

Лікар зазначив, що він не буде вимагати від медиків свого відділення, щоб вони вакцинувалися.

Я розумію всю пересторогу щодо того, що не треба зараз завдавати такий удар по імунній системі бо, невідомо, як він може ще відгукнутися. Якщо б це була Pfizer або Moderna, це було б про ще говорити. Навіть AstraZeneca має нижчі показники ефективності і тому до неї також ставляться не так схвально, - розповів він.

Медик каже, що загалом у його колег ставлення до вакцинації схвальне. Але вони не хочуть робити щеплення невідомою індійською вакциною, що завезли до країни.

Читайте також

Однак у регіонах лікарів змушують робити вакцину від коронавірусу, хоча у Києві такого наразі немає.

За словами лікаря, він знає, що завідувача реанімації, якому 70 років і його змусили вакцинуватися. Однак вакцина розрахована на людей до 65 років.

Нагадаємо, першим українцем, який вакцинувався від коронавірусу був лікар-реаніматолог з Черкас Євген Горенко. Нині Черкащина лідирує за кількістю вакцинованих. Шестеро черкаських медиків, які вакцинувалися індійським препаратом COVISHIELD, після щеплення почувалися погано.

Читайте більше у нашому матеріалі: Вакцина є, але якість сумнівна: Україна отримала перші дози COVID-препарату з Індії 

1