Українських пенсіонерів чекає три етапи зростання пенсій

В уряді знову заговорили про накопичувальну пенсійну систему
Головне
Українських пенсіонерів чекає три етапи зростання пенсій
Гривня, купюри Фото: НБУ
10 Березня 2021, 15:50
читать на русском
Українських пенсіонерів в цьому році чекає ще три етапи зростання пенсій.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час засідання уряду.

Політика підвищення пенсій буде продовжуватись. Тільки в цьому році в нас передбачено ще три етапи підвищення пенсій для різних категорій пенсіонерів, - сказав він.

Читайте також

За словами Шмигаля, для того, щоб виплати зросли у два-три рази, "потрібен кардинально інший підхід". Тому, зазначив він, в уряді сподіваються на впровадження накопичувальної пенсійної системи.

Частина податків, які людина сплачує, має йти на особистий пенсійний рахунок, далі ці кошти будуть інвестуватись у надійні фінансові інструменти. І коли людина вийде на пенсію, в неї буде і загальна солідарна пенсія, і виплата з її особистого пенсійного накопичувального рахунку, - розповів Шмигаль.


Контекст. Дефіцит коштів Пенсійного фонду України за січень-лютий 2021 року склав 4,5 млрд гривень. Доходи сягнули 76,5 млрд гривень, а витрати - 81 млрд гривень.

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна розробила систему, яка дозволить збільшити пенсії у 1,5-3 рази. Вона розробила систему, за якою не зростатиме дефіцит Пенсійного фонду, однак, за попередніми розрахунками, пенсії можна буде збільшити у 1,5-3 рази.

1