Український гурт Go_A вийшов до фіналу Євробачення-2021

На першому півфіналі музиканти виступали під №15
Важливо
Український гурт Go_A вийшов до фіналу Євробачення-2021
Гурт Go_A, Євробачення-2021 (фото: facebook.com/EurovisionSongContes)
19 Травня 2021, 07:59
читать на русском

18 травня відбувся півфінал пісенного конкурсу Євробачення-2021, де обирали десятку учасників ґрандфіналу. Електрофольк-гурт Go_A, який представляє Україну, вийшов до фіналу з піснею SHUM.

Про це пише Парламент.UA.

До ґрандфіналу, який відбудеться 22 травня, також пройшли Ізраїль, Норвегія, Мальта, Азербайджан, Росія, Литва, Кіпр, Бельгії та Швеція.

На першому півфіналі музиканти виступали під №15 та стали останніми серед учасників, яких оголосили у переліку десятки переможців.

Другий півфінал конкурсу відбудеться 20 травня, а ґрандфінал - 22 травня о 22.00.

Зазначимо, гурт Go_A для участі у Євробаченні обрали у 2020 році. Але тоді через пандемію коронавірусу конкурс не відбувся, музиканти мали виконувати пісню "Соловей". Втім, організатори вирішили, що старі пісні не допустять. Країни самостійно вирішували, чи змінювати учасників, чи пісні.

До фіналу конкурсу вже автоматично як країни-засновниці увійшли Велика Британія, Італія, Іспанія, Німеччина, Франція, а також Нідерланди на правах країни-організатора цьогорічного Євробачення та по 10 переможців кожного з півфіналів.

Нагадаємо, що пісенний конкурс Євробачення -2021 в Нідерландах попри пандемію коронавірусу відбудеться 18-22 травня. Євробачення цьогоріч буде у незвичному для глядачів форматі. Зокрема, співаки для участі в конкурсі зможуть використовувати записи власних композицій.

На фестиваль "Євробачення-2021" в Роттердамі у концертний зал Ahoy дозволять прийти максимум 3,5 тис. глядачам.

За словами організаторів, така кількість присутніх становить 20% місць у залі. Квитки будуть доступні тільки для тих, хто вже купив їх у 2020 році.

Читайте також

1