Український захисник отримав поранення в зоні ООС

Окупанти продовжують обстрілювати українські позиції та провокації
Важливо
Український захисник отримав поранення в зоні ООС
Український військовий (фото: facebook.com/otupivnich)
18 Квітня 2021, 14:45
читать на русском

Внаслідок ворожого обстрілу 17 квітня на Донбасі поранення отримав український військовослужбовець.

Про це повідомила пресслужба операції Об'єднаних сил у Facebook.

Зазначається, що російські найманці продовжують провокації, в ході яких широко застосовують заборонене озброєння попри попередження з боку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ щодо дотримання режиму припинення вогню.

17 квітня, не зважаючи на роботу Місії на північно-західній околиці Донецька, окупанти, починаючи з 14.00, здійснили три обстріли позицій Збройних Сил України, у результаті чого отримав поранення військовослужбовець однієї з військових частин, - йдеться у повідомленні.

Українська сторона СЦКК прогнозує, що через зростання кількості обстрілів зі сторони окупантів із забороненого озброєння - зросте кількість інформаційних вкидів зі звинуваченнями в обстрілах з боку України.

Водночас ЗСУ безумовно дотримуються режиму припинення вогню. Усі заяви окупантів про ігнорування українською стороною координаційного механізму та досягнутих домовленостей не відповідають дійсності.

Проросійські найманці свідомо загострюють ситуації на Донбасі. А систематичні порушення режиму припинення вогню з їхнього боку є нічим іншим, як відвертими провокаціями на фоні ескалації напруженості навколо кордонів України.

Нагадаємо, що Росія перекидає війська в окупований Крим нібито для навчальних стрільб. Так, мотострілецькі з'єднання 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу Росії перекинуті в вогневе містечко на полігоні Опук.

Читайте також