Укргазбанк, Мінфін та IFC підписали кредитну угоду на 30 мільйонів євро

Угода сприятиме розвитку ринку капіталів в Україні
Головне
Укргазбанк, Мінфін та IFC підписали кредитну угоду на 30 мільйонів євро
Підписання угоди (Фото: Денис Шмигаль, телеграм)
25 Січня 2021, 18:25
читать на русском

Укргазбанк, Міністерство фінансів України та член Групи Світового банку IFC підписали кредитну угоду на 30 мільйонів євро.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зробили вагомий крок у реформуванні банківського сектору та зменшенні ролі держави в економіці. Сьогодні відбулося підписання кредитної угоди між Укргазбанком, Мінфіном та IFC, членом Групи Світового банку на суму 30 мільйонів євро, - написав глава уряду.

Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) наголосив, що досягнута домовленість є зразковим прикладом успішного реформування державного банківського сектору.

Роль держави в банківському секторі буде надалі зменшуватися, а ринкові механізми будуть допомагати розвивати ринок капіталів і ринок фінансів, - пояснив прем`єр.

Нагадаємо, Україна на сьогодні посідає 120 місце з розвитку фінансового ринку серед 125 країн, таким чином відстаючи від інших країн.

22 січня Денис Шмигаль розповів, коли в Україні зможе з'явитись фондовий ринок. Наступного тижня уряд очікує підписання меморандуму про його створення.

Читайте також

Лише після підписання меморандуму розпочнеться його впровадження. В уряді також сподіваються, що нормальний фондовий ринок запрацює вже через рік. Однак там величезна кількість законодавчої роботи, тому, з урахуванням всіх нюансів бюрократії, для повноцінної роботи може знадобитися три роки.

Раніше Шмигаль заявляв, що Україні потрібен цивілізований фондовий ринок.

1