"Укргідроенерго" обікрали на понад 32 мільйони гривень - СБУ

Фахівці виявили нестачу щебеню та каміння скелястих порід
"Укргідроенерго" обікрали на понад 32 мільйони гривень - СБУ
Привласнення майна ПрАТ “Укргідроенерго” фото: пресслужба СБУ
4 Лютого 2021, 12:12
читать на русском
Служба безпеки України спільно з Нацполіцією викрила привласнення майна ПрАТ "Укргідроенерго" на понад 32 мільйони гривень.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Комерсанти організували оборудку на роботах із берегоукріплення річки для потреб Дністровської гідроакумулюючої електростанції.

Зазначається, що наприкінці 2020 року СБУ ініціювала перевірку виконання умов договору і зафіксувала відсутність на складах комерційної структури необхідної кількості матеріалів для забезпечення робіт. Зокрема, фахівці виявили нестачу щебеню та каміння скелястих порід, які мали використати на роботах для підвищення надійності та безпеки гідротехнічних споруд.

Читайте також

Раніше, у межах досудового розслідування, співробітники спецслужби встановили, що протягом 2018-2019 років спеціалісти ПрАТ "Укргідроенерго" проводили роботи на земельних ділянках, які перебувають у власності товариства. Менеджмент Укргідроенерго передав видобуті матеріали загальним обсягом майже 60 тис. куб. м підряднику – ТОВ "Енергетично-дорожнє будівництво".

Наразі тривають слідчі дії для вилучення доказів вчинення кримінального правопорушення фігурантами провадження.

Нагадаємо, що у Києві правоохоронці повідомили про підозру експосадовцям АТ "Кристалбанк" у справі розкрадання 11 млн грн коштів.

За даними слідства, підприємство-позичальник, діючи у змові з керівниками двох департаментів АТ "Кристалбанк" та фахівцем управління контролю кредитних ризиків банку, передали як забезпечення кредиту неіснуючі приміщення та продукцію, які фактично ніколи не зберігалися на складі.

1