Уряд хоче запровадити річний газовий продукт для фіксації цін - Шмигаль

Посадовці допрацювали й доповнили постанову щодо ціни у лютому-березні
Важливо
Уряд хоче запровадити річний газовий продукт для фіксації цін - Шмигаль
Газова плита (фото: УНІАН)
19 Лютого 2021, 14:04
читать на русском

Уряд працює з Міністерством енергетики та НАК "Нафтогаз" щодо запровадження "річного газового продукту" для фіксації ціни на газ на рік.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді у п'ятницю, 19 лютого.

Шмигаль розповів, що уряд також веде переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо співфінансування проєктів зі здешевлення тарифів на газ і електроенергію.

Крім тих заходів, які ми озвучували неодноразово, ми працюємо зараз з профільним міністерством, з НАК "Нафтогазом" щодо запровадження, по-перше, річного продукту для того, щоб забезпечити стабільну ціну, якщо говорити про газ, - зазначив він.

За його словами, посадовці допрацювали й внесли деякі доповнення до постанови щодо ціни у лютому-березні. Окремо з квітня чи травня уряд опрацьовуватиме і пропонуватиме річні продукти й стабілізацію на ринку ціни на газ для українців.

Читайте також

Шмигаль розповів, що наразі триває співпраця з європейськими партнерами, які діляться своїм досвідом і технологіями стосовно того, як здешевлювати ціну на газ, здешевлювати ціну на електроенергію.

Як повідомив глава уряду, меморандум, який підписали з міськими головами, також охоплює низку заходів щодо стабілізації ситуації на ринку надання комунальних послуг щодо тепла і гарячого водопостачання.Меморандум передбачає внормування і впорядкування роботи комунальних підприємств, щоб не допустити їхніх банкрутств, забезпечити стабільну роботу і подання тепла і води як в цьому, так і в наступних опалювальних сезонах.

Нагадаємо, що 18 січня Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. 19 січня регулятор знизив граничний тариф на розподіл газу та встановив його на рівні 1,79 грн за кубометр.

1