Уряд ухвалив законопроєкт про податкові зміни

Зміни не стосуватимуться ФОПів чи загалом малого та середнього бізнесу
Важливо
Уряд ухвалив законопроєкт про податкові зміни
Денис Шмигаль (фото: facebook.com/dshmyhal)
12 Травня 2021, 16:06
читать на русском

Кабінет міністрів ухвалив законопроєкт щодо змін до податкового кодексу, який допоможе збільшити щорічні надходження в бюджет до 60 млрд грн.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 12 травня, загальнодержавні податки для людей та бізнесу планують підвищувати. Тому зміни не стосуватимуться ФОПів чи загалом малого та середнього бізнесу.

Законопроєкт містить чотири головні блоки:

  • У відповідність до фактичного рівня макропоказників приведуть ставки окремих податків. Наприклад, плати за використання води та лісів або екологічного податку.
  • Видобуток з українських надр справедливо оподатковуватимуть, зокрема йдеться про рентні платежі з видобування корисних копалин. Водночас підвищать й ефективність зборів акцизного податку.
  • Боротьба зі "скрутками" та тіньовим обігом сільськогосподарської продукції та використанням землі.
  • Адміністрування податкового боргу.

Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) наголосив, що ці податкові зміни повинні сприяти справедливій конкуренції між бізнесом.

Бо в нас є підприємства, які чесно платять податки, а є ті, які не тільки ухиляються від сплати, але ще й намагаються отримати гроші з бюджету. Тому це питання справедливості і справедливої конкуренції у бізнесі. А також наповнення державного бюджету, з якого ми платимо заробітні плати бюджетній сфері, лікарям та вчителям, - сказав глава уряду.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів пропонує розширити базу оподаткування транспортним податком, щоби збільшити надходження до бюджету.

Читайте також

1