Усі охочі протягом цього року зможуть отримати COVID-вакцину - Шмигаль

Україна продовжує перемовини про постачання вакцин проти коронавірусу
Головне
Усі охочі протягом цього року зможуть отримати COVID-вакцину - Шмигаль
Вакцина (фото: КОДА)
28 Лютого 2021, 18:20
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що усі охочі протягом цього року зможуть отримати вакцину проти коронавірусу.

Про це заявив глава уряду у Facebook.

За словами Шмигаля, вакцинування відбувається згідно з національним планом, і першими вакцину отримали лікарі на передовій боротьби з коронавірусом. Також почали вакцинувати військових у Луганській області.

Україна має контрактів на понад 30 млн доз вакцини, і ми продовжуємо перемовини. Усі охочі протягом цього року зможуть отримати вакцину, адже це — наш шлях повернення до звичного життя, - зазначив глава уряду.

Читайте також

Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) зазначив, що Мінцифри й Міністерство охорони здоров'я анонсували запуск із наступного тижня нового проєкту, який дозволить записатися до листа очікування на вакцинацію через застосунок або вебпортал "Дія". Це допоможе уникнути черг і заповнення зайвих документів.

Нагадаємо, що цього тижня в Україні розпочалася кампанія з вакцинації населення від COVID-19 індійською вакциною COVISHIELD, що є аналогом AstraZeneca/Oxford.

Перше щеплення проти коронавірусу індійською вакциною COVISHIELD отримав лікар-реаманітолог з Черкас Євген Горенко. За день провели 159 щеплень, про жодні побічні ефекти не повідомляється.

Читайте більше у нашому матеріалі: Вакцина є, але якість сумнівна: Україна отримала перші дози COVID-препарату з Індії