В Альянсі пояснили Зеленському, чому Україна не у НАТО

Від України чекають комплексу глибоких і систематичних реформ
Головне
В Альянсі пояснили Зеленському, чому Україна не у НАТО
НАТО Фото: сторінка Альянсу у Фейсбуці
6 Квітня 2021, 15:51
читать на русском

Глава представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков пояснив, чому Україна досі не отримала членство в Альянсі.

В інтерв’ю проєкту "Kyiv Not Kiev", він заявив, що Україна повинна бути готовою до членства в Альянсі, що означає проведення комплексу глибоких і систематичних реформ, пише "Європейська правда".

Союзники стоять на тому, що Україна сама має вирішувати своє майбутнє, і вони очікують зараз, що Україна має стати готовою для членства в НАТО, що означатиме проведення та впровадження комплексу глибоких та систематичних реформ, і не тільки в галузях безпеки та оборони, а й у ширшому сенсі, - сказав Вінніков.

Читайте також

На його думку, зараз важливо фокусуватися на тому, що Україна може зробити для прогресу - це функціонування демократичних інститутів, верховенство права, боротьба з корупцією, дотримання прав людини і фундаментальних свобод, функціонуюча ринкова економіка.

Всі ці елементи роблять НАТО альянсом цінностей. Це не просто військова організація, а й політично-військовий Альянс і спільнота цінностей, - додав він.


Нагадаємо, у лютому президент України Володимир Зеленський розповів про те, чого очікує від нового президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. Тоді він заявив, що хотів би спитати у лідера США, чому Україна досі не в НАТО.

1