В Амстердамі закриють квартал червоних ліхтарів

Повії з кварталу червоних ліхтарів незадоволені таким рішенням
В Амстердамі закриють квартал червоних ліхтарів
квартал червоних ліхтарів (фото: Cablook.com)
5 Лютого 2021, 00:00
читать на русском

В столиці Голландії Амстердамі влада ухвалила рішення закрити квартал червоних ліхтарів в історичному центрі міста.

Про це пише видання Independent.

Муніципальна рада підтримала пропозицію мера Амстердама Фемке Халсеми закрити квартал червоних ліхтарів. Це частина плану з перезавантаження туризму - влада хоче змінити імідж столиці Нідерландів, що асоціюється з вільним продажем канабісу та секс-пригодами.

Квартал червоних ліхтарів розташований в історичному районі Де Валлен. Секс-працівниці в вітринах борделів стали визначною пам'яткою, їм надають небажану увагу і ображають, - розповіла Халсема.

За словами Халсеми, закриття кварталу червоних ліхтарів дозволить залучити в місто туристів нового типу, зробити суспільний простір доступнішим і розширити зелені зони.

Щоб припинити "приниження жінок великими групами туристів", мерія планує відкрити "еротичний центр" для секс-працівниць за межами історичної частини міста. Де саме, поки невідомо.

Водночас повії, які працюють у кварталі червоних ліхтарів незадоволені таким рішенням місцевої влади. Опитування партії лобістів Red Light United показав, що 90% секс-працівниць хотіли б залишитися в центрі Амстердама, оскільки там завжди є клієнти, повідомляє The Guardian.

Читайте також

Нагадаємо, пісенний конкурс Євробачення -2021 у Роттердамі в Нідерландах відбудеться попри пандемію коронавірусу, але за новими умовами. Цьогорічний пісенний конкурс у Нідерландах відбудеться 18-22 травня. Відомо, що у 2021 році в "Євробаченні" візьме участь 41 країна, в тому числі Україна. Від нашої країни виступатиме гурт "Go_A" з піснею "Шум".

Євробачення цьогоріч буде у незвичному для глядачів форматі. Зокрема, співаки для участі в конкурсі зможуть використовувати записи власних композицій. Запис відбуватиметься в режимі реального часу (як це було б на конкурсі) без редагування вокалу або будь-якої частини самого виступу після запису. Він додав, що така участь буде можливою лише у двох випадках: співак не зможе приїхати до Нідерландів або повинен ізолюватися після приїзду. Під час запису виступів своїх конкурсантів від телекомпаній вимагатимуть дотримання всіх вказівок для забезпечення чесності та прозорості проведення Євробачення.

1