В Італії заблокували TikTok через смертельний челендж

Причиною стала смерть дитини
В Італії заблокували TikTok через смертельний челендж
TikTok (фото: Pexels)
25 Січня 2021, 03:00
читать на русском

Відомство із захисту персональних даних Італії ухвалило рішення заблокувати всі облікові записи соціальної мережі TikTok, вік власників яких неможливо точно визначити.

Про це повідомляє La Repubblica.

Заборона триватиме до 15 лютого, а її причиною стала смерть 10-річної дівчинки з Палермо. Її знайшли непритомною у ванні, а у руках в неї був смартфон.

Попередньо з'ясовано, що дитина брала участь у челенджі, який передбачав удушення.

Управління заборонило TikTok подальшу обробку призначених для користувача даних, для яких немає абсолютної впевненості у віці й, отже, в дотриманні положень, пов’язаних із вимогами до персональних даних, — повідомили у відомстві.

Читайте також

Зазначимо, що TikTok — популярна соціальна мережа, в якій користувачі діляться короткими відео. Значну частку аудиторії становлять підлітки та діти.

Нагадаємо, що раніше Facebook, Google, Microsoft, Twitter та TikTok намагались обмежити використання своїх ресурсів для поширення хибної або неправдивої інформації у сфері вакцинації.

Онлайн-платформи підвищили вимоги до прозорості інформації щодо вакцин та її надходження з авторизованих джерел, оперативно прибирають зі своїх продуктів або блокують інформацію, що має на меті посіяти недовіру до медзакладів та вселити страх перед вакцинацією.

1