В Ізмаїлі підліток стріляв у двох дітей на майданчику

Ступінь тяжкості тілесних ушкоджень потерпілих визначить експертиза
В Ізмаїлі підліток стріляв у двох дітей на майданчику
Зброя (Фото: Нацполіція)
26 Січня 2021, 17:20
читать на русском

В Ізмаїлі Одеської області підліток прийшов на дитячий майданчик зі зброєю і почав стріляти у хлопців, які займалися спортом.

Про це повідомили у ГУ Нацполіції Одеської області.

Подія сталася 24 січня близько 16:00 години. Підозрюваний прийшов на дитячий майданчик зі своїм 15-річним приятелем та почав безпідставно чіплятися до двох хлопців, які займалися спортом. Під час суперечки він кілька разів вистрелив у дітей з пневматичної зброї і втік разом з товаришем.

Внаслідок хуліганських дій постраждали двоє підлітків 13-ти та 14-ти років. Медична допомога хлопцям не знадобилася. Постраждалі розповіли про подію матерям, а ті звернулися до поліції.

Під час допиту неповнолітні розповіли, що металеві кульки, якими стріляв правопорушник, поцілили їм у руки, ноги та спину. Для всебічного та об’єктивного вивчення обставин події слідчий призначив судово-медичну експертизу, яка встановить, які саме ушкодження отримали неповнолітні та ступінь їх тяжкості.

Підозрюваного та його старшого товариша поліціянти знайшли на одній із вулиць міста. В ході слідства з'ясувалося, що саме 15-річний підліток придбав через інтернет зброю, з якої стріляв його приятель.

Дії неповнолітнього "стрілка" кваліфікували як хуліганство згідно з ч.4  ст.296 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Пістолет у хлопця вилучили і направили на експертне дослідження.

Читайте також

Нагадаємо, що 22 січня у Тернополі 11-річний хлопчик катався на санках біля школи. Там, з невідомих причин, його обстріляли з дробовика.

Дитину госпіталізували до лікарні з численними опіками. Медики діагностували у хлопчика множинні поранення по всьому тілу, ймовірно спричинені вогнепальною зброєю.

1