В Нагірному Карабасі обидві сторони порушили перемир'я - тривають обстріли

На південному сході Арцаха йдуть важкі бої - Міноборони Вірменії
В Нагірному Карабасі обидві сторони порушили перемир'я - тривають обстріли
Військові у Нагірному Карабаху
26 Жовтня 2020, 17:50
читать на русском

Міністерство оборони Вірменії заявило про важкі бої в зоні конфлікту з Азербайджаном, ситуація після домовленості про перемир'я в Нагірному Карабасі погіршилася.

Про це повідомив представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованесян на своїй сторінці у Facebook.

Незважаючи на нову угоду про припинення вогню в США, азербайджанські сили атакували одну з військових частин, розташованих на південному сході, продовжуючи обстрілювати мирні поселення, - написав він.

Зокрема, о 13:50 противник випустив 1 ракет з вогневої системи '' Смерч ' у напрямку села Кардарашен Мартуні.

На південно-сході Арцаха йдуть важкі бої, - підкреслив він.

Ованесян також зазначив, що підрозділи оборони штовхають оборонні баталії, щоб зупинити атаки ворожих сил і викинути свої позиції.

Читайте також

Своєю чергою, Міноборони Азербайджану знову повідомляє про обстріл прифронтового Агджабединського району. Однак, спростовує обстріл села Чанагчи.

Поширена Вірменією інформація про нібито обстріл азербайджанською армією села Чанагчи Ходжалинського району (колишнього Аветараноц Аскеранського району) є безпідставною і хибною. Наші війська дотримуються нового режиму гуманітарного припинення вогню по всьому фронту, - йдеться в заяві Міноборони.

У той же час, Уповноважений з прав людини невизнаної Нагірно-Карабахської республіки повідомляє, що в результаті обстрілу азербайджанськими військами села Аветараноц загинув один місцевий житель і двоє отримали поранення.

Нагадаємо, сьогодні вночі Державний департамент США заявив про досягнення між сторонами нагірно-карабахського конфлікту домовленості про припинення вогню з гуманітарними цілями. Проте, сторони майже відразу звинуватили один одного в обстрілах.

1