В Одеській та Волинській областях підпільно виробляли цигарки та алкоголь - фото

Реалізовували товар під марками відомих брендів
В Одеській та Волинській областях підпільно виробляли цигарки та алкоголь - фото
Контрабанда цигарок (фото: ssu.gov.ua)
4 Березня 2021, 04:11
читать на русском

Служба безпеки України попередила контрабанду цигарок до Європейського Союзу на понад 2,5 млн грн та викрила підпільні цехи з виробництва контрафакту.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

У Волинській області спецслужбовці заблокували канал незаконного переправлення тютюнових виробів до ЄС. Правоохоронці затримали вантажівку зловмисників на спробі незаконного переправлення за кордон 25 тисяч пачок цигарок іноземного виробництва без марок акцизного збору. Вартість виявленого в автомобілі товару становить майже 1,5 млн гривень.

Контрабанда цигарок

Контрабанда цигарок (фото: ssu.gov.ua)

Місцеві контрабандисти намагались налагодити механізм для нелегального перевезення цигарок через державний кордон. Товар отримували від спільників з однієї з сусідніх пострадянських країн.

Читайте також

В Одеській області правоохоронці викрили виробництво та збут гуртових партій алкоголю та цигарок іноземного виробництва без марок акцизного збору на понад мільйон гривень. "Ділки" перевозили їх у вантажівці, яку зупинили на трасі "Київ - Одеса".

Контрабанда цигарок

Контрабанда цигарок (фото: ssu.gov.ua)

Слідство з'ясувало, що незаконний бізнес організували декілька мешканців Роздільнянського району Одеської області. Вони виготовляли фальсифіковані алкоголь та цигарки для продажу. Підпільні цехи вони облаштували у будинках учасників групи. Реалізовували товар під виглядом продукції відомих марок через місця роздрібної торгівлі на території регіону. Кожного місяця "ділки" виготовляли контрафактної продукції на суму до трьох мільйонів гривень.

Контрабанда цигарок

Контрабанда цигарок (фото: ssu.gov.ua)

Зазначається, що під час обшуків за місцями підпільного виробництва та зберігання фальсифікату правоохоронці виявили велику кількість каністр зі спиртовмісною продукцією, пляшки, етикетки й підготовлений до збуту товар. Правоохоронці також знайшли понад 15 тисяч пачок тютюнових виробів без марок акцизного збору.

Товар вилучили та відправили на експертизу.


Контррозвідка Служби безпеки України заблокувала канал контрабанди до Європейського Союзу, який організували чиновники Міністерства закордонних справ України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відкликав із-за кордону двох співробітників посольства України в Польщі, яких затримали на кордоні під час спроби вивезення з України валюти, золота та цигарок.