В одеському суді семеро обвинувачених порізали себе лезами

Обвинувачені пронесли до зали суду леза під медичними масками
Важливо
В одеському суді семеро обвинувачених порізали себе лезами
Фото: Малиновський районний суд м. Одеси
23 Жовтня 2020, 20:26
читать на русском

У Малиновському районному суді Одеси семеро обвинувачених у справі про бунт у виправній колонії після оголошення рішення про продовження арешту порізали себе лезами, пронесеними під захисними масками.

Як повідомляють у суді,  під час засідання 23 жовтня семеро обвинувачених у справі щодо бунту у виправній колонії порізали собі вени після того, як суддя вирішив продовжити їм арешт ще на 60 діб.

Нарядом швидкої медичної допомоги семи обвинуваченим було надано відповідну медичну допомогу.

Суддею Черевко вжито заходи щодо посилення контролю огляду обвинувачених при конвоюванні до зали судового засідання. Наступне судове засідання, згідно з погодженим графіком, відбудеться 03 листопада 2020 року о 14 годині 00 хвилин, - зазначають у суді.

Як повідомляє hromadske.ua, керівник пресслужби Південного ОТО НГУ Михайло Кондира заявив, що обвинувачені змогли пронести леза до зали суду під медичними масками, які їх зобов'язали носити через карантинний режим. Зокрема, один з чоловіків сховав половинку леза в ніздрі.

Читайте також

Нагадаємо, у 2019 році ув'язнені виправної колонії № 51 м. Одеси влаштували бунт через погану якість харчування та умови утримання. Протест тривав протягом п’яти днів. Внаслідок заворушень у колонії виникла пожежа, а 17 працівників адміністрації зазнали поранень. Ув'язнені паралізували роботу колонії та пошкодили майно на 1,1 млн грн.

Сьогодні суд розглядав справу бунту у колонії і вирішив продовжити обвинуваченим арешт ще на 60 діб.

1