В ОП розповіли, за яких умов введуть загальнонаціональний локдаун в Україні

Поки Україна йде регіональними локдаунами, які діють
Головне
В ОП розповіли, за яких умов введуть загальнонаціональний локдаун в Україні
Карантин, локдаун в Україні (фото: УНІАН)
9 Квітня 2021, 18:13
читать на русском

В Офісі президента вважають, що загальнонаціональний локдаун вводити не будуть доти, доки регіональні локдауни справляються з COVID-ситуацією на місцях.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко (досьє Кирила Тимошенка) в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, Україна йде регіональними локдаунами, закриваються деякі області, деякі - відкриваються. Регіони на прикладі Івано-Франківська та Закарпаття через декілька днів будуть виходити з локдауну та перейдуть до "помаранчевої" зони України. Є регіони, які зараз тільки входять до "червоного" регіону.

Саме тому ми йдемо таким шляхом, коли хтось заходить в локдаун, а хтось виходить. Для того, щоб не зупиняла вся країна і економіка країни також не зупинялася. Але, все ж таки, здоров'я нашого населення - це найперше, тому ми саме регіонами закриваємо наші області, - сказав Тимошенко.

Загальнонаціонального карантину не буде доти, допоки влада розуміє, що регіональні локдауни допомагають справитися з ситуацією. Хоч ситуація з коронавірусом в Україні дійсно напружена та є велика потреба в ліжкомісцях.

Читайте також

Тимошенко наголосив, що держава виконує цю потребу, а по Європі перевиконали план з кількості ліжкомісць. У Києві практично всі місця з киснем, але все одно не вистачає місць.

Втім, за його словами, держава місцевій владі допомогає, оскільки вона не справляється. Так, у столиці розгорнули додаткові місця в лікарнях "Укрзалізниці" та лікарні Академії НАН України.


Контекст. 9 квітня міський голова Києва Віталій Кличко закликав центральну владу ввести загальнонаціональний локдаун, обмежити міжобласне сполучення та посилити контроль за дотриманням правил карантину.

В Україні поки не планують запроваджувати загальнонаціональний локдаун. Влада дотримуватиметься політики адаптивного карантину, але посилення карантинних обмежень вводитимуть локально.

Читайте також на матеріал: Чи переживе бізнес нові локдауни: аналіз ситуації 

1