В українців не приймають документи на переоформлення субсидій через "неправильні" бланки

Люди масово скаржаться на те, що у відділах субсидій їх завертають переробляти документи через бланки старого зразка
Головне
В українців не приймають документи на переоформлення субсидій через "неправильні" бланки
Субсидії, опалення (фото: Сумська міська рада)
16 Травня 2021, 17:30
читать на русском

В Україні почали приймати документи на переоформлення субсидій, але багатьох людей, зокрема пенсіонерів, змушують переробляти заяви і декларації, бо літні люди подають документи на бланках старого зразка.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Зараз масово відбувається наступне: люди заповнюють старі форми, приходять до відділів субсидій, а їх звідти завертають переробляти, бо "бланки старого зразка". Дуже багато літніх людей (а саме вони найчастіше звертаються за субсидіями) просто губляться, не розуміють, що треба робити, який документ "правильний", - розповів омбудсмен.

Горбачов пояснив, що проблема полягає в тому, що нові ("правильні") бланки, які затверджені тиждень тому, 7 травня 2021 року, поки що відсутні на сайті Ради (там бланки "старого" зразка, які востаннє оновлювалися у 2019 році).  Нові бланки є лише на сайті Мінсоцполітики і далеко не всі знають, де треба їх скачати.

Нижче омбудсмен залишив посилання, за якими можна скачати "правильні" бланки документів.

Ось тут можна прочитати про зміни, скачати зразки заповнених бланків та рекомендації до заповнення - https://www.msp.gov.ua/news/20035.html

Читайте також

Омбудсмен звернув увагу, що на першій сторінці бланку вгорі праворуч, у реквізитах має бути вказано "у редакції наказу Міністерства соціальної політики України від 07 травня 2021 року № 242".

Завантажити новий правильний бланк заяви можна тут: https://www.msp.gov.ua/.../%D0%97%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%B0...

У декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії на першій сторінці декларації вгорі праворуч, у реквізитах має бути вказано "у редакції наказу Міністерства соціальної політики України від 07 травня 2021 року № 242".

Також у деклараціях різна кількість розділів: "старі" бланки мають шість розділів, а "нові" бланки - дев'ять розділів.

Завантажити новий правильний бланк декларації можна тут: https://www.msp.gov.ua/.../%D0%94%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0...

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики змінило форми заяви про призначення субсидії  та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням субсидії.

1