В Україні можуть запровадити черговий локдаун: що відомо

В країні розпочалася третя хвиля епідемії коронавірусу
Головне
В Україні можуть запровадити черговий локдаун: що відомо
Коронавірус, захисний костюм (фото: УНІАН)
4 Березня 2021, 14:06
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля коронавірусу, тому існує загроза для запровадження нового локдауну.

Про це глава уряду (досьє Дениса Шмигаля) заявив під час брифінгу до року діяльності Кабміну.

За його словами, в Україні щодня зростає кількість хворих на COVID-19, тому країна стоїть на порозі третьої хвилі коронавірусу.

На жаль, треба констатувати, що в Україні розпочалася третя хвиля епідемії. Це цифри й статистика, яку ми бачимо і яку не можна протрактувати якось по-іншому, - зазначив прем'єр.

Шмигаль наголосив, що низка регіонів вже перебувають у червоній або помаранчевій карантинній зоні. Тому існує загроза введення жорсткого карантину на території всієї країни. Він звернувся до українців та нагадав, що коронавірус нікуди не подівся, а заходи безпеки потрібно продовжувати дотримуватись.

Читайте також

Якщо більша частина областей будуть в червоній зоні, то скоріш за все доведеться повертатися до тієї моделі локдауну, який Україна вже проходила, - сказав він.

Як повідомив глава уряду, у світі лише розпочинається процес вакцинації й триватиме він мінімум два роки. Тому, щоб запобігти розповсюдженню вірусу, доведеться одягати маски та дотримуватись соціальної дистанції.

Шмигаль вважає, що пандемія закінчиться не скоро, а можливо буде четверта та п'ята хвилі коронавірусу.


Контекст. 25 січня закінчився "січневий локдаун" і країна повернулася до "адаптивного карантину". За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова (досьє Степанова), в країні вдалося стабілізувати ситуацію й розвантажити українську медичну систему та медпрацівників.

Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що вихід із посиленого карантину не означає, що вірус зник, тому залишаються вимоги щодо маскового режиму, соціальної дистанції та дезінфекції.

Також в Україні до 30 квітня діє адаптивний карантин. На думку Шмигаля, скоріш за все, це - не кінцевий термін.

1