В Україні немає проблем з киснем для хворих на коронавірус - Данілов

За його словами, наразі проблеми з логістикою
В Україні немає проблем з киснем для хворих на коронавірус - Данілов
Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов (фото: УНІАН)
27 Листопада 2020, 16:06
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що в Україні немає проблем з киснем, який життєво важливий в лікуванні при важких формах захворювання COVID-19.

Про це він розповів в інтерв'ю Фокусу.

За його словами,  в Україні також немає проблем з киснем, оскільки у нас є десятки сертифікованих виробництв, однак існують проблеми логістики та забезпечення медустанов.

Є питання логістики, технічного забезпечення. Але вони вирішуються. Я не можу сказати, що всі сидять і чогось чекають. Так, виникають нестандартні ситуації - бувають випадки, які викликають резонанс, але це не масове явище, - запевнив секретар РНБО.

Читайте також

Нагадаємо, що Рада національної безпеки й оборони назвала оптимістичний і песимістичний сценарії розвитку ситуації з коронавірусом. При оптимістичному сценарії вже в середині грудня можна вийти на позитивну динаміку поширення COVID-19. Про песимістичний сценарій секретар РНБО не став говорити.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що введення локдауна розірве ланцюг передачі хвороби COVID-19, що може звести захворюваність до нуля. А з іншої сторони - треба врахувати економічну точку зору. За його словами, існують передумови для введення жорсткого карантину - епідситуація та навантаження на медичну систему.

1