В Україні почалися затримки з виплати субсидій

Причиною затримок називають незакінчене автоматичне перерахування виплат
Важливо
В Україні почалися затримки з виплати субсидій
Субсидії (Фото: ТСН)
7 Липня 2021, 20:37
читать на русском

У деяких містах України не завершили автоматичне переоформлення субсидій, внаслідок чого люди не отримають свої виплати вчасно.

Про це повідомили у пресслужбі Мінсоцполітики.

Зокрема у Мінсоцполітики пояснили, що виплати в регіонах затримано, оскільки там не закінчили автоматичне перерахування субсидій. Зазначено, що затримка сталася через порушення вимог щодо оформлення субсидій, що суттєво сповільнило процес нарахування коштів.

В окремих містах органами місцевого самоврядування не забезпечено дотримання вимог Порядку призначення житлових субсидій на наступний період і тому перепризначення субсидії на наступний період в автоматичному режимі проведено не в повному обсязі. Це може призвести до несвоєчасного отримання громадянами допомоги на оплату житлово-комунальних послуг, – зазначили у відомстві.

Тому Мінсоцполітики звернулося до Асоціації міст з проханням скоординувати роботу міст і прискорити процес нарахування субсидій.

Нагадаємо, 5 липня Мінсоцполітики отримало заявку на потребу в коштах для фінансування перепризначених субсидій за травень та червень поточного року і перераховує відповідні кошти в регіони для проведення відповідних виплат.

Таким чином, вже найближчим часом громадяни отримають належні їм суми житлової субсидії за травень - червень поточного року у повному обсязі.

При цьому, враховуючи, що вартість отримуваних житлово-комунальних послуг в неопалювальний період зменшується через відсутність послуги опалення, середній розмір субсидії за ці місяці становить близько 290 гривень на домогосподарство в місяць.

Читайте також