В Україні понад третина прокурорів не пройшли переатестацію

Переатестація відбувалась за підтримки міжнародних партнерів
В Україні понад третина прокурорів не пройшли переатестацію
Ірина Венедіктова
12 Лютого 2021, 12:32
читать на русском

В Україні серед 11 тисяч прокурорів лише 7157 - успішно подолали всі етапи переатестації. Так, третина прокурорів не змогла пройти переатестацію.

Про це генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова сказала під час доповіді про розвиток прокуратури на сьомому засіданні Ради асоціації Україна - ЄС у Брюсселі 11 лютого, передає Офіс генпрокурора.

Венедіктова розповіла, що процес реформування органів прокуратури, розпочатий у 2019 році, завершився. Наразі його основний етап, пов’язаний із кадровим перезавантаженням, закінчився.

Ми закінчили атестацію прокурорів на тих же правилах і за підтримки міжнародних партнерів, з якими починали цю процедуру. З понад 11 тисяч прокурорів, які взяли у ній участь, 7 157 – успішно подолали всі етапи, - повідомила Венедіктова.

Читайте також

Генпрокурорка додала, що наразі планується наповнення системи новими кадрами – переважно юристами, які досі не працювали в прокуратурі. Конкурсний добір відбуватиметься на рівні окружних прокуратур, який стане стартовим для тих, хто хоче працювати в інституції.

Крім цього, ми плануємо зміни до законодавства, що відкриють можливість брати на роботу також випускників вишів, - розповіла Венедіктова.

Нагадаємо, що генеральна прокурорка Ірина Венедіктова орендує державну дачу у комплексі відпочинку "Пуща-Водиця" Державного управління справами за ціною вдвічі нижчою за офіційну розрахункову вартість оренди таких же будинків на цій території.