В України та США спільна позиція щодо будівництва "Північного потоку-2"

Зеленський подякував Блінкену за підтримку та запровадженні санкції щодо Росії
Головне
В України та США спільна позиція щодо будівництва "Північного потоку-2"
Зустріч Володимира Зеленського та Ентоні Блінкена (фото: Офіс президента)
6 Травня 2021, 13:07
читать на русском

Україна та США виступають проти будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" до Європи, хоч деякі країни й не підтримують таку позицію.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час спільного брифінгу з держсекретарем США Ентоні Блінкеном для ЗМІ.

За його словами, на зустрічі підіймалися питання окупації українських територій, а також російської агресії біля кордонів та безпеки в Чорноморському регіоні.

Ми обговорили питання "Північного потоку-2", це для України теж дуже чутливе питання. Я знаю, що в цьому питанні є, на жаль, різні позиції в Європі. Вони іноді не спільні з Україною, але в цьому питанні ми спільні з США. Я їм дуже вдячний за цю підтримку і потужну санкційну політику, - заявив Зеленський.


Контекст. Президент України Володимир Зеленський зустрівся з державним секретарем США Ентоні Блінкеном в рамках його візиту до України.

Сторони обговорили реформи судової влади та інших інституцій, боротьбу з корупцією, безпеку в Чорноморському регіоні та військову підтримку США.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен прибув до України з робочим візитом. Його літак приземлився в аеропорту "Бориспіль" ввечері 5 травня.

Заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд прибула до Києва разом з Блінкеном.

Читайте також

1