В Україні вперше позбавили ліцензії постачальника газу

До 1 березня споживачі повинні обрати нового газопостачальника
В Україні вперше позбавили ліцензії постачальника газу
Газова плита (фото: УНІАН)
12 Лютого 2021, 22:02
читать на русском

Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) вперше в Україні скасувала ліцензію постачальнику газу через зловживання на ринку природного газу.

Про це повідомила пресслужба Нацкомісії.

Рішення ухвалили сьогодні на засідання регулятора. Скасування ліцензії пояснили системними порушеннями ліцензіатом вимог законодавства та умов постачання газу, переважна більшість споживачів якого перебуває в Мелітополі.

За результатами позапланової перевірки було встановлено, що ліцензіат без отримання заяв на приєднання до договору постачання природного газу включав до свого реєстру побутових споживачів, оператором газорозподільних систем яких є інший постачальник газу, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Споживачі, які до 1 березня 2021 року не встигнуть обрати нового газопостачальника, будуть автоматично переведені до "Нафтогазу".

Нагадаємо, що 19 січня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на своєму засіданні ухвалила рішення щодо встановлення граничного тарифу на розподіл газу на рівні 1,79 грн за куб.

1