В Україні введуть повний локдаун з ймовірністю 90% - Арахамія

Уряд також розглядає можливість введення "інтелектуального" карантину
Головне
В Україні введуть повний локдаун з ймовірністю 90% - Арахамія
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
29 Листопада 2020, 17:01
читать на русском

Уряд розглядає можливість введення "інтелектуального локдауну", який буде враховувати реалії з захворюваністю на коронавірус COVID-19 у кожному регіоні, який можуть ввести з ймовірністю у 90%.

Про це розповів глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі телеканалу "Україна 24" у суботу, 28 листопада.

Імовірність повного локдауну 90%. Є шанси, що нам пощастить, але поки виглядає так, що ймовірність дуже висока. Тепер питання, як його правильно ввести та в якому форматі. Уряд заявляє про певний інтелектуальний локдаун. Тобто не той повний локдаун, який був навесні, а скоригований на реалії в кожному регіоні, зокрема громадський транспорт тощо, - заявив Арахамія.

Читайте також

Арахамія (досьє Давида Арахамії) також оцінив можливість зупинки громадського транспорту під час карантину.

Нумо розгляньмо. Якщо ми зробимо локдаун умовно завтра, то всі підприємства працюють, і ми в цьому локдауні повинні погасити громадський транспорт, наприклад, київське метро. В цьому випадку ми постанемо перед труднощами по розвезенню людей, яким чином вони доберуться до роботи. Якщо це станеться, наприклад, 27 грудня, то взагалі-то ця проблема (транспортна - ред.) знімається як така. З точки зору наслідків і незручностей для людей - звичайно, це зіпсує новорічні свята, проте це не так сильно вдарить по економіці, - сказав він.

Нагадаємо, що голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що в Україні наразі вистачає ліжко-місць, і поки немає жодних передумов для негайного введення локдауну.

За його словами, наступного тижня депутати заслухають доповідь глави МОЗ Максима Степанова (досьє Максима Степанова) про карантин вихідного дня.

Читайте більше в нашому матеріалі: "Свята на карантині: чому Україна знову не у тренді".