В Україні зареєстрували новий медіахолдинг, підконтрольний Медведчуку

Холдинг має сто засновників, а його статутний капітал становить сто гривень
Головне
В Україні зареєстрували новий медіахолдинг, підконтрольний Медведчуку
телевізор, пульт (Фото: pexels)
23 Лютого 2021, 20:37
читать на русском

Працівники каналів Медведчука створили новий медіахолдинг "Новини", скинувшись до статутного фонду товариства по одній гривні.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міністр культури України Олександр Ткаченко.

Заборонена "Трійка Медведчука", що називала себе "Медіахолдинг «Новини" натягнула нову маску. Створила ТОВ з такою ж назвою. Напевно, щоб РНБО та СБУ їх довго не шукали, - розповів Ткаченко (досьє Олександра Ткаченка).

Зареєстрували це ТОВ 18 лютого – через два тижні після блокування антиукраїнських пропагандистських каналів Медведчука в українському ефірі.

Засновниками нового ТОВ є 100 осіб. Кожен з них "скинувся" на створення ТОВ по одній гривні. Таким чином, статутний капітал ТОВ "Медіахолдінг "Новини" становить 100 грн.

Схоже на те, що Медведчук і Ко шукають юридичні способи, аби знов запустити трансляцію кремлівської пропаганди в наш інформаційний простір. Проте, скільки нових ТОВ за 100 гривень не роби – суть не змінюється, а отже й увага з боку держави до їхньої "діяльності", - підкреслив Ткаченко.

Повний список акціонерів нового холдингу можна знайти за посиланням у базі Youcontrol.

Читайте також

Нагадаємо, 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО прийняло рішення націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко. Канал продовжить працювати.

Перед тим, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака  та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

1