В Україні з'явиться новий вид держслужбовців - змінено закон про судоустрій

Депутати проголосували за зміни щодо Служби судової охорони
Важливо
В Україні з'явиться новий вид держслужбовців - змінено закон про судоустрій
Верховна Рада
27 Квітня 2021, 21:48
читать на русском

Верховна Рада 27 квітня ухвалила зміни до закону "Про судоустрій і статус суддів" (№3935).

Як повідомляє пресслужба парламенту, у Службі судової охорони (державний орган, який забезпечує охорону та громадський порядок під час судових засідань та у судах загалом) запровадять держслужбу, за яку і нараховуватимуть по-іншому стаж.

Законом внесено зміни до окремих статей Закону України "Про судоустрій і статус суддів" в частині, що стосуються проходження служби у Службі судової охорони, передбачивши, зокрема:

  • утворення державної служби у Службі судової охорони та її територіальних підрозділах;
  • вдосконалення існуючого порядку визначення стажу служби у Службі судової охорони;
  • поширення дії Дисциплінарного статуту Національної поліції України на співробітників Служби судової охорони, а також визначення повноважень Голови Служби судової охорони та інших керівників Служби щодо застосування заохочень та накладення дисциплінарних стягнень на підпорядкованих співробітників;
  • створення можливості співробітникам Служби судової охорони для захисту своїх прав та законних інтересів утворювати професійні об’єднання та професійні спілки відповідно до закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності".

Нагадаємо, у січні Верховна Рада України ухвалила проєкт закону №4530 "Про парламентську службу". Законопроєктом пропонується визначити особливості правового регулювання парламентської служби та правового статусу парламентських службовців. Тобто в Україні з'явиться ще один вид державної служби.