В "Укренерго" виникла критична ситуація із запасами вугілля

Його запаси зменшились у 5,2 раза
Важливо
В "Укренерго" виникла критична ситуація із запасами вугілля
Укренерго (фото: з відкритих джерел)
19 Січня 2021, 16:28
читать на русском

В "Укренерго" заявили про "критичну ситуацію" із запасами вугілля усіх марок на складах ТЕС - його запаси з початку листопада 2020 року зменшились у 5,2 раза до 487,5 тис. тонн.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Зазначається, що із загальних запасів у 487,5 тис. тонн газового вугілля - 283,6 тис. тонн (запаси зменшились у 7,5 раза), антрацитового - 203,9 тис. тонн (-44,4%).

Тому, починаючи з понеділка 18 січня, включено в роботу додатково шість блоків трьох ТЕС (Вуглегірська ТЕС, Зміївська ТЕС, Трипільська ТЕС) на резервному паливі (газ) сумарною потужністю 1 200 МВт, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

В "Укренерго" додали, що через різке похолодання споживання електроенергії зросло.

Тому для проходження цього складного періоду з метою збалансування енергосистеми та покриття додаткового навантаження було збільшено генерацію ГЕС та ГАЕС, - зазначають в "Укренерго".

Зокрема, середньодобове виробництво ГЕС в порівнянні з минулим тижнем зросло на 30%, а також підвищено навантаження ТЕС - їх середньодобове виробництво збільшилося на 6%. Протягом тижня всі блоки ТЕС в енергосистемі працювали на вугіллі.

Нагадаємо, що 15 січня у соцмережах оприлюднили лист, в якому "Укренерго" просить профільне міністерство погодити графік віялових відключень. В цьому листі "Укренерго" також визнало, що на складах ТЕЦ не вистачає вугілля для того, щоби підтримувати генерацію електроенергії у період морозів.

Своєю чергою в "Укренерго" повідомили, що віялові відключення електроенергії в Україні поки що не плануються, але наявність оприлюдненого Висоцьким листа не заперечили. Повідомили лише, що справді морози потребують збільшення виробництва електроенергії.