В Уряді відповіли на ініціативу нардепів щодо скасування "карантину вихідних"

Уряд на засіданні Верховної Ради буде пояснювати логіку обмежень
Головне
В Уряді відповіли на ініціативу нардепів щодо скасування "карантину вихідних"
Олег Немчінов, Міністр КМУ (фото: facebook.com/nemchinov.oleh)
16 Листопада 2020, 20:30
читать на русском

На засіданні Верховної Ради 17 листопада Кабінет міністрів України буде пояснювати логіку карантинних обмежень у вихідні.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в ефірі каналу "Україна 24".

Ми завтра будемо звітувати про ситуацію відповідно до рішення, яке було погоджено на погоджувальній раді. Уряд планує бути на засіданні, будемо пояснювати логіку, давати вичерпні відповіді на можливі запитання депутатів. Залежно від прийняття рішення будемо його реалізовувати законним способом, - сказав міністр.

За його словами, аналітика Ради нацбезпеки та оборони з карантину свідчить про зниження активності українців у суботу на 18%, а в неділю на 2%.

Читайте також

Це перший результат, який є. По-моєму, це хороший крок у напрямку того, щоб розірвати ланцюжок захворюваності. Будемо дивитися, як події будуть розвиватися далі, і робити висновки, - заявив міністр.

Він додав, що у кількох містах підприємці, яких оштрафували за порушення карантину, перенаправляють штрафи керівникам, які приймали рішення дозволити роботу попри обмеження. Вони, за словами Немчінова, таким чином обманювали підприємців.

Як відомо, заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк зареєструвала в парламенті проєкт постанови № 4381 щодо рекомендації уряду скасувати карантин вихідного дня.

Нагадаємо, 14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада. У цей період дозволено лише надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.

Карантин вихідного дня відмовилися запроваджувати у Мукачеві та Черкасах. Про те, що карантин вихідного дня - це "дурниця", заявив також мер Львова Андрій Садовий (досьє Андрія Садового).

Читайте також

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич також виступив проти запровадження карантину вихідного дня.

Від карантину вихідного дня відмовилися також у Тернополі і Краматорську.

Сьогодні в МВС повідомили, що за порушення "карантину вихідного дня" в Україні закрили 1,5 тисячі закладів торгівлі, десятки нічних клубів та спортзалів.

Найбільше порушень карантину вихідного дня поліціянти зафіксували у тих регіонах, де місцева влада відмовлялася виконувати відповідне рішення Кабінету міністрів України, багато порушників також було в столиці та Київській області.

Більше про втрати економіки від карантину вихідного дня читайте у нашому матеріаліКарантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози.

1