В Японії дрони зі штучним інтелектом розпилюватимуть насіння і пестициди

Дронами планують компенсувати гостру нестачу робочої сили на японських фермах
В Японії дрони зі штучним інтелектом розпилюватимуть насіння і пестициди
Дрон (Фото: pexels)
22 Січня 2021, 01:00
читать на русском

Японська телекомунікаційна компанія-гігант NTT East розробляє дрони, які розпилюватимуть над полями насіння і пестициди, щоби допомогти впоратися з нестачею робочої сили на фермах.

Про це повідомив канал NHK.

Компанія NTT East  планує вийти на ринок дронів, щоб допомогти сільськогосподарському сектору Японії  впоратися з проблемою гострої нестачі робочої сили. Для розробки дронів фірма хоче створити спільне підприємство з двома іншими профільними компаніями.

Президент NTT e-Drone Technology Танабе Хіросі сподівається, що використання дронів перевершить всі очікування. За його словами, нова компанія об'єднає сильні сторони учасників, щоб випередити конкурентів.

Фірма випускатиме дрони для розпилення пестицидів і насіння. Компанія також використовуватиме штучний інтелект для аналізу зроблених з повітря знімків полів. Фермери в усій Японії зможуть використовувати ці дані, щоб боротися з комахами-шкідниками.

Читайте також

Нагадаємо, у Франції компанія FLY-R розробила два прототипи дрона з крилами у формі ромба. Перший - здійснює розвідку й спостереження, другий - перевозить вантажі.

Перший прототип отримав назву R2-150. Дрон, з довжиною крила 1,5 метра, може автономно здійснювати розвідку й спостереження. Максимальна швидкість польоту становить 115 км за годину. Апарат також може здійснювати політ до двох годин на одній зарядці, та передавати відеозображення в реальному часі.

Інша модель призначена для перевезення вантажів. Дрон R2-HSTD, що розганяється до 803 км за годину, більш придатний під час військових навчань.

1