Вакцинація у Києві: коли і де можна щепитися усім охочим

Київ отримав 42 600 доз вакцини Covishield виробника Oxford-AstraZeneca
Важливо
Вакцинація у Києві: коли і де можна щепитися усім охочим
Вакцинація в Києві (Фото: КМДА)
25 Лютого 2021, 15:37
читать на русском

У Києві охочі вакцинуватися зможуть це зробити у тому випадку, якщо залишиться вакцина після щеплень медичних працівників у спеціально обладнаних пунктах.

Про хід вакцинації у Києві розповіла директорка департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург.

Вона нагадала, що першими сьогодні вакцинували медиків Олександрівської лікарні. Вакцинація проводиться добровільно. Станом на 11:30 вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield), було провакциновано вже 30 медиків, усі почуваються добре.

За словами Гінзбург, якщо після вакцинування медиків залишиться невикористана вакцина, нею зможуть скористатися інші категорії пацієнтів.

Якщо медичні працівники будуть всі провакциновані і залишаться вакцини, то далі ми переходимо на ті категорії, які потребують щеплень.  У нас є 42 тисячі доз, але потрібно вакцинувати двічі. Ті люди, які пройдуть перший етап, обов'язково будуть провакциновані вдруге тією ж вакциною, – пояснила директорка департаменту.

Гінзбург також розповіла, що в столиці сформовано 15 мобільних бригад з імунізації. Медики мобільних бригад пройшли та продовжуватимуть проходити відповідне навчання на національному рівні з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca.

Читайте також

Підготовлено 120 тимчасових пунктів вакцинації в закладах охорони здоров’я та інтернатах. Також підготовлено 120 додаткових стаціонарних пунктів вакцинації від COVID-19 на базі ЦПМСД міста. Додаткові пункти знадобилися, щоб не заважати процесу планової обов’язкової вакцинації за календарем у наявних 138 кабінетах щеплень.

Нагадаємо, з 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу. Перше щеплення проти коронавірусу індійською вакциною COVISHIELD отримав лікар-реаманітолог з Черкас Євген Горенко. За день провели 159 щеплень, про жодні побічні ефекти не повідомляється.

1