ВАКС не знайшов підстав, щоб суддю Вовка примусово привести до суду

Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора
Важливо
ВАКС не знайшов підстав, щоб суддю Вовка примусово привести до суду
суддя Павло Вовк (фото: Facebook)
12 Січня 2021, 09:00
читать на русском

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відмовив у задоволенні клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про привід до суду голови Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павла Вовка.

Як повідомляється на сайті ВАКС, до Вищого антикорупційного суду надійшло клопотання прокурора Спеціалізованої прокуратури Офісу генерального прокурора про застосування до голови Окружного адміністративного суду Києва запобіжного заходу у вигляді застави.

Під час розгляду вказаного клопотання прокурор, у порядку ст. 141 КПК України, заявив клопотання про привід підозрюваного, оскільки той у судове засідання не з’явився та про причини неприбуття не повідомив. Прокурор під час судового засідання наголошував, що голова Окружного адмінсуду Києва був належно повідомлений про дату, час та місце судового засідання, - зазначають у суді.

Читайте також

Як відзначив суддя, відсутні докази вручення повістки про виклик.

Повідомляється, що людина, яка повідомляла Вовку про виклик, під час того, як він сідав в автомобіль, вкинула в його авто два аркуші паперу. Проте, суд не отримав доказів, що ці аркуші були саме повісткою про виклик. Якого змісту були вказані два аркуші паперу також не є зрозумілим.

Тож, слідчий суддя ВАКС, врахувавши відсутність доказів підтвердження отримання підозрюваним повістки про виклик або ознайомлення його з її змістом іншим шляхом, не задовольнив клопотання прокурора щодо приводу останнього, - кажуть у суді.

Нагадаємо, 3 листопада Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка (досьє Павла Вовка), якого підозрює у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади.

23 грудня 2020 року детективи НАБУ вручили особисто голові ОАСК повістку про виклик до суду.