Ватикан заборонив церкві благословляти ЛГБТ-союзи

Останнім часом католицькі священники часто благословляють одностатеві союзи замість шлюбів
Ватикан заборонив церкві благословляти ЛГБТ-союзи
ЛГБТ, одностатевий шлюб (фото: Pexels)
17 Березня 2021, 05:16
читать на русском

Ватикан заборонив священникам благословляти пари, що укладають одностатеві союзи.

Про це повідомила Конгрегація доктрини віри у Ватикані та опублікувала відповідне рішення. Документ підписав і папа Франциск.

У документі наголошується, що благословення забороняється давати "відносинам або навіть стабільним партнерствам, що передбачають сексуальну практику поза шлюбом" між чоловіком і жінкою, тому що вони не узгоджуються із задумом бога.

Згідно з документом, гомосексуалів "треба приймати з повагою, співчуттям і чуйністю".

Читайте також

У церкві повідомили, що бог любить кожного. Відповідно церковники роблять так само. Католицька церква має уникати будь-яких ознак несправедливої дискримінації щодо гомосексуалів і стежити за тим, щоб негативне судження про благословення одностатевих союзів не мало на увазі засудження самих людей.

Як повідомляє Reuters, останнім часом багато католицьких священників стали практикувати благословення одностатевих союзів замість шлюбів. Але консервативна частина вірян та церковників висловлювали незадоволення.


Контекст. Раніше повідомлялось, що папа Римський Франциск публічно підтримав одностатеві цивільні союзи.

Представники Ватикану зазначили, що церква вчить, що ЛГБТ-союзи не є гріховними, а до людей з нетрадиційною орієнтацією потрібно ставитися з повагою.

1