Вчені довели, що понаднормова робота призводить до смерті

Жертвами переважно стають чоловіки
Важливо
Вчені довели, що понаднормова робота призводить до смерті
Вчені, коронавірус (фото: pexels)
18 Травня 2021, 03:04
читать на русском
Понаднормова робота призводить до смерті людей. Найбільше помирають чоловіки середнього і старшого віку.
Про це свідчить дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я, передає Reuters.

Робота 55 і більше годин на тиждень - серйозна небезпека для здоров'я, - заявила директор департаменту навколишнього середовища, зміни клімату та здоров'я ВООЗ Марія Нейра.

Дослідження, проведене ВООЗ та Міжнародною організацією праці, показало, що у 2016 році тривалий робочий день став причиною смерті 745 тис. людей в результаті інсульту та ішемічної хвороби серця. Це майже на 30% більше, ніж 2000 року. Жертвами переважно (72%) були чоловіки середнього і старшого віку.

Найбільше від перепрацювання постраждали люди, які живуть у Південно-Східній Азії і регіоні Західної частини Тихого океану.

Дослідження, що базується на даних зі 194 країн, показало, що тривалість роботи 55 і більше годин на тиждень на 35% підвищує ризик інсульту і на 17% - ризик смерті від ішемічної хвороби серця у порівнянні з 35-40 загальноприйнятими робочими годинами на тиждень.

Нагадаємо, що вчені довели, що до 2045 року чоловіки на Землі зможуть втратити здатність розмножуватися через вплив хімікатів, які змінюють людські гормони.

Читайте також

1