Вдова розробника McAfee Джона Макафі вимагає повторного розтину тіла чоловіка

Жінка не вірить у самогубство чоловіка
Вдова розробника McAfee Джона Макафі вимагає повторного розтину тіла чоловіка
Джон Макафі (Фото: ІTC.ua)
30 Червня 2021, 01:08
читать на русском

Вдова бізнесмена, розробника McAfee Джона Макафі вимагає провести повторний розтин тіла і незалежну судово-медичну експертизу, оскільки не вірить у самогубство свого чоловіка.

Про це пише Reuters із посиланням на анонімні джерела.

Офіційний розтин тіла засновника компанії-розробника антивірусного програмного забезпечення McAfee Джона Макафі показав, що він покінчив життя самогубством в іспанській тюремній камері, де очікував на екстрадицію до США.

Представник судової системи Каталонії, яка є відповідальною за розтин тіла, не знав нічого про цей звіт, підкреслює видання.

Своєю чергою вдова Макафі попросила адвоката провести другий, незалежний розтин після того, як опублікують результати першого. За словами дружини програміста, її чоловік не був схильним до суїциду, і звинуватила владу США в його смерті.

Як відомо, засновника McAfee заарештували в Іспанії в жовтні 2020 року. Його розшукували в США за ухилення від сплати податків. Прокуратура наголошувала, що Макафі через операції із криптовалютою  отримав мільйони доларів за консультації, які надавав, і за виступи, за які йому платили.

23 червня тіло засновника компанії-розробника антивірусного ПО McAfee Джона Макафі знайшли мертвим в іспанській в'язниці.  У жовтні минулого року Макафі опублікував у Твіттері допис, що не збирається здійснювати суїцид. Він також написав, що якщо його спіткає доля американського фінансиста Джеффрі Епштейна, який помер в американській в'язниці, це буде "не його вина" (Епштейна заарештували влітку 2019 року за підозрою в торгівлі неповнолітніми, незабаром він наклав на себе руки в тюремній камері).

Читайте також