Велика Британія підтримала санкції Зеленського проти телеканалів

Санкції у Сполученому Королівстві розцінюють як боротьбу з дезінформацією
Велика Британія підтримала санкції Зеленського проти телеканалів
Прапори України та Великої Британії Фото: Фейсбук посольства України у Великій Британії
4 Лютого 2021, 13:06
читать на русском

У Великій Британії підтримали рішення української влади щодо запровадження санкцій проти медведчуківських телеканалів "112 Україна", Newsone та ZIK.

Про це повідомила у Твіттері пані посол Сполученого Королівства в Україні Мелінда Сіммонс.

Я вітаю рішучі дії президента Зеленського щодо боротьби з дезінформацією, яка завдає реальної шкоди Україні. Я також вітаю його запевнення у необхідності захисту свободи та плюралізму медіа, – написала вона.

Читайте також

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Президент пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука"