Велика Британія визнаватиме українські водійські права

Керувати автомобілем у Великій Британії можна буде при наявності українського посвідчення
Важливо
Велика Британія визнаватиме українські водійські права
Водійські права, посвідчення водія (фото: УНІАН)
21 Травня 2021, 04:06
читать на русском

Від 20 травня Україна та Велика Британія запровадила обмін посвідченнями водія.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Зазначається, що від 20 травня набрав чинності Акт "The Driving Licences (Exchangeable Licences) Order 2021". Відтак, Україну включено до переліку так званих "визначених країн" (англ. "designated countries").

20 травня набирає чинності документ "The Driving Licences Order 2021", згідно з яким кожен громадянин України, який проживає у Великій Британії, зможе обміняти своє посвідчення водія на аналогічний документ Великої Британії без іспитів! Найближчим часом введемо аналогічні умови для британських водіїв в Україні, - сказав глава МВС Арсен Аваков.

Кожен громадянин України, який проживає у Великій Британії на законних підставах, зможе обміняти своє українське посвідчення водія певних категорій на британський відповідник без необхідності отримання тимчасового британського посвідчення водія, а також здачі теоретичного та практичного іспитів.

Від моменту переїзду до Великої Британії та протягом 12 місяців дозволяється керувати автомобілем на підставі українського посвідчення водія без необхідності його обміну. Після цього строку водієві необхідно буде обміняти своє посвідчення.

Процедура обміну може бути застосована як до, так і після спливу вказаного терміну.

Нагадаємо, що автосалони, виробники, дилери та дистриб’ютори зможуть самостійно реєструвати нові транспортні засоби.

Читайте також