Венедіктова розпорядилася перевірити законність "Великого будівництва" Зеленського

Перевірятимуть будівництво за 2019 і 2020 роки
Головне
Венедіктова розпорядилася перевірити законність "Великого будівництва" Зеленського
Ремонт доріг (фото: flickr)
25 Листопада 2020, 21:01
читать на русском

Офіс генпрокурора розпочав перевірку зловживань на будівництві доріг за результатами численних звернень громадян, правоохоронних органів та результатів журналістських розслідувань.

Про це пише видання Букви.

Як видно із розпорядження Венедіктової (досьє Ірини Венедіктової), генпрокурорка рекомендує організувати комплексне вивчення питань будівництва, "звернувши особливу увагу на законність використання бюджетних коштів, передбачених на будівництво".

Причиною перевірки "Будівництва Зеленського (досьє Володимира Зеленського)" стали численні звернення до правоохоронних органів та результати журналістських розслідувань, які "свідчать про наявність непоодиноких випадків порушення закону та зловживань під час проведення закупівель, визначення вартості доріг і матеріалів, виконання і прийняття робіт при будівництві, реконструкції, ремонті та утриманні автомобільних доріг".

Перевіряти законність будівництва доріг будуть за 2019 та 11 місяців 2020 року. За результатами перевірки прокурори мають надіслати звіти до Офісу генпрокурора. Перелік питань, які треба перевірити, зазначений на 11 сторінках.

Читайте також

Нагадаємо, днями стало відомо, що чоловік генеральної прокурорки Венедіктової Денис Колесник звільнився з посади заступника начальника Департаменту кіберполіції, отримав 750 тисяч гривень від Кіберполу і продовжив їздити на роботу.

Пізніше у кіберполіції України розповіли про причини звільнення та поновлення на посаді чоловіка Венедіктової, Дениса Колесника.

1