Верховна Рада призначила Лапутіну міністеркою у справах ветеранів

Лапутіна одна з двох жінок, які отримали звання генерала
Головне
Верховна Рада призначила Лапутіну міністеркою у справах ветеранів
Юлія Лапутіна
18 Грудня 2020, 12:36
читать на русском

Верховна Рада призначила контррозвідницю, генерал-майора Служби безпеки України Юлію Лапутіну міністеркою  у справах ветеранів. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у п'ятницю, 18 грудня.

Підтримали призначення 248 народних депутатів.

Довідка. Юлія Лапутіна народилася 1967 року у Києві. У неї дві освіти: педагогічна та психологічна. Захистила кандидатську дисертацію із психології та здобула науковий ступінь кандидата психологічних наук. Має професійну підготовку зі спортивної стрільби.

Від 1992 року почала працювати в СБУ оперуповноваженою підрозділу контррозвідки. Протягом 2010-2012 років обіймала посаду заступника начальника Центру спеціальних операцій "А" СБУ.

Читайте також

Від 2014 року працювала заступницею начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ. Від 14 квітня 2014 року в складі першої об'єднаної групи СБУ висадилася на Краматорському аеродромі, захист якого забезпечував спецпідрозділ "Альфа". У вересні-грудні була командиром оперативної групи СБУ в АТО і виконувала завдання із затримання учасників проросійських терористичних формувань.

Нагадаємо, що 16 грудня Верховна Рада України звільнила міністра у справах ветеранів України Сергія Бессараба.

Представники профільного комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розповіли, що однією з причин звільнення міністра стала хвороба.

1