Верховний суд розгляне провадження про закриття каналів Медведчука

Розглянуть справу 15 березня
Важливо
Верховний суд розгляне провадження про закриття каналів Медведчука
Телеканал 112 Фото: tv-ua.112.ua
11 Лютого 2021, 20:54
читать на русском

Верховний суд відкрив одне провадження щодо застосування санкцій до телеканалів Віктора Медведчука.

Про це повідомляє пресслужба Верховного суду у Facebook.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду виніс ухвалу про відкриття  провадження у справі № 9901/26/21 за позовом громадянина, який оспорює указ президента України (щодо введення санкцій – ред.), - йдеться у повідомленні.

Суд установив, що в обґрунтуванні позовних вимог позивач вказує на порушення його права на отримання інформації від інформаційних програм, які транслюють телеканали "112 Україна", "NewsOne", "Zik" та інші, перелічені в додатках до спірного рішення, оскільки його доступ до них заблоковано.

Читайте також

Позивач вважає, що втрата доступу до вказаних телеканалів є порушенням його прав, що передбачено статтями 8 та 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, - зазначається у повідомленні.

Суд вирішив, що необхідно провести перевірку порушення зазначених прав позивача в судовому засіданні, і розглянуть справу 15 березня.

Нагадаємо, що до Верховного суду України надійшли два позови, які оскаржують указ президента України Володимира Зеленського про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій до телеканалів "112 Україна", "NewsOne" і ZIK.

Одну із двох заяв залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня вручення ухвали для усунення недоліків.

За іншою заявою суд відмовив у відкритті провадження. Суд зазначив, що фактично зміст позовної заяви "свідчить про те, що її подано в інтересах та на захист прав інших осіб – юридичних осіб, які, за твердженнями позивача, є власниками телеканалів".

1