Від суботи в маршрутках Києва подорожчає проїзд

Причиною підвищення проїзду перевізники називають локдаун
Важливо
Від суботи в маршрутках Києва подорожчає проїзд
Маршрутка, громадський транспорт (фото: УНІАН)
24 Березня 2021, 15:02
читать на русском

З 27 березня київські маршрутки подорожчають. Відтепер проїзд буде коштувати 10 грн.

Про це повідомили в Асоціації перевізників Києва та Київської області сайту "Сегодня".

Вже в цю суботу приблизно 30-40% київських маршруток піднімуть вартість проїзду. Ті, хто возив пасажирів по 8 гривень, поставлять цінники - 10 гривень, - розповів Ігор Мойсеєнко, голова "Асоціації перевізників Києва і Київської області".

Причиною підвищення проїзду перевізники називають локдаун через спалах коронавірусу. Вже найближчими днями у салонах транспортних засобів з'являться оголошення про подорожчання проїзду.

Читайте також

Нагадаємо, що 20 березня київський міський голова Віталій Кличко оголосив про локдаун у столиці через стрімке поширення коронавірусу. Обмеження у Києві попередньо запровадили на три тижні - до 9 квітня. До того ж столиця, відповідно до переліку карантинних зон, входить до "червоної".

Громадський транспорт у Києві як наземний, так і метрополітен працює у звичайному режимі. Він курсує з наповненістю не більше 50 відсотків місць, що передбачені технічною характеристикою транспортного засобу і визначені в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

До того ж у "червоних" зонах забороняється перебувати на територіях загального користування без вдягнутих респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.