Відому ветеранку АТО посадили до СІЗО за схожість з терористкою "ДНР"

Котеленець затримали під час отримання посвідчення учасниці бойових дій
Важливо
Відому ветеранку АТО посадили до СІЗО за схожість з терористкою "ДНР"
Вікторія Котеленець Фото: сторінка Котеленець у Фейсбуці
20 Січня 2021, 11:57
читать на русском

Поліція затримала у Києві ветеранку АТО Вікторію Котеленець під час отримання посвідчення учасниці бойових дій у будівлі Міністерства ветеранів.

Про це повідомили у Фейсбуці народна депутатка від "Європейської Солідарності" Яна Зінкевич та військовослужбовиця Олена Білозерська.

За інформацією Білозерської, Вікторія приїхала до Києва, щоб отримати у Міністерстві ветеранів посвідчення УБД. Там її затримали та повезли до суду на обрання запобіжного заходу. Білозерська стверджує, що Котеленець знаходиться зараз у Лук'янівському СІЗО.

На сайті "Миротворця" повідомляють, що слідчий звинувачує Котеленець в тому, що вона, начебто, брала участь у конвоюванні наших полонених вулицями окупованого російсько-терористичними бандформуваннями м. Донецьк.

Поліція запідозрила ветеранку в участі у терористичній "ДНР" через світлину з влаштованого окупантами в Донецьку "параду" з українськими військовополоненими:

Колеги Вікторії стверджують, що знають Котеленець, і її чоловіка, який є ветераном з 14 року, тому сумніваються у правдивості звинувачень силовиків.

Історія ця дуже стара, вперше ці звинувачення на адресу Віки з'явилися восени 2015 року. Нагадаю, ми знаємо Віку з ранньої весни 2015-го, коли вона прийшла у наш підрозділ, після того, як втекла з окупованого Донецька. Жінка на фото з полоненими має довге світле волосся і справді зовні схожа на теперішню Вікторію, але Віка показала тоді багато своїх фото за літо 2014 - вона там виглядає зовсім по-іншому, має темну коротку зачіску. За місяць, чи скільки там до "параду", таке волосся не відросте, - написала Білозерська.

Під час так званого параду полонених "ДНР" у Вікторії була геть інша зачіска:

Також вона нагадала, що Вікторію неодноразово допитували співробітники СБУ з приводу цих фото, "і щоразу переконувались, що на фото не вона".

Читайте також

Заступник голови Київської міської спілки ветеранів АТО Антон Колумбет повідомив, що паралельно із затриманням Вікторії в Києві, слідчі провели обшук у квартирі в Дружківці, де проживає дівчина з родиною.

Сайт "Миротворець" стверджує, що його журналістам вже відомо, ким саме є конвоїрка "ДНР", на яку начебто схожа Котеленець - це Сухова Ольга Олександрівна.

Все це було встановлено невеликою оперативно створеною групою волонтерів, - кажуть там.

Нам знадобилося для цього лише година часу. Далі мали б піти обґрунтовані матюки на адресу цього слідчого і тих, хто давав дозволи на оперативну розробку і незаконне затримання абсолютно сторонньої людини лише тому, що якомусь недоумку в погонах щось здалося, - наголошують у "Миротворці".

Журналісти порівняли фото конвоїрки та Котеленець за допомогою системи розпізнавання "NeuroIdentygraf" і програма не знайшла жодної схожості між ними.

1